Претрага

Шамчанин Јован Живковић једини из БиХ учествује на маратонском бициклизму у Лондону

Четрдесетседмогодишњи  др Јован Живковић из Шамца, отац петоро дјеце, данас је отишао да учествује у бициклистичкој маратонској вожњи између тачака Лондон – Единбург – Лондон и једини је из РС и БиХ који ће учествовати на манфестацији сa још 1.500 бициклиста свијета.
„Ради се о рути маратонског бициклизма тзв. „Randonneuring“ гдје бициклисти треба да пређу одређену километражу по одређеној рути у одређеном заданом временском року. Дужина је 1.434 километра, а временски лимит 116 сати, Лондон – Едимбург – Лондон“ – каже Живковић.

Опширније: Шамчанин Јован Живковић једини из БиХ учествује на маратонском бициклизму у Лондону

Млади Црвеног крста Републике Српске у Солферину

У организацији Црвеног крста РС за омладину ЦК организован је дводневни одлазак у Солферино, на чувену манифестацију под називом „Марш бакљи“, коју Италијански Црвени крст традиционално организује сваке године.
„На Конференцији младих 2017. године, млади су изразили жељу да присуствују овој манифестацији што смо им и омогућили“ - каже секретар ЦК Шамац Даница Радуловић.

Опширније: Млади Црвеног крста Републике Српске у Солферину

Делегација општине Шамац у посјети општини Јагодина

Начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић са својим сарадницима, начелником за привреду Светозаром Евђић и начелником Службе за друштвене дјелатнсти Слободаном Стојић, посјетили су јуче општину Јагодина у Србији.
Домаћин представника наше општине био је предсједник општине Јагодина Драган Марковић Палма.

 

Опширније: Делегација општине Шамац у посјети општини Јагодина

Јачање система заштите у општинама Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље

У Шамцу је одржан први састанак Фокус групе за јачање система заштите у три локалне заједнице, а у оквиру пројекта „Подршка одрживом опоравку од поплава за Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље.
Организатор је Независни биро за развој (НБР) у сарадњи са општином Шамац.

Опширније: Јачање система заштите у општинама Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље

Акција давалаштва крви

У Шамцу је 60 лица добровољно дало крв за потребе Завода за трансфузију крви у Добоју.
Акцију је  организовао  шамачки Црвени крст и добојски Завод за трансфузију крви  у учионици Црвеног крста Шамац, а акцији се одазвало се 70 лица.

Опширније: Акција давалаштва крви

Округли сто „Реформски процеси у области пољопривреде“

Мисија ОЕБСА-а у БиХ организовала је у Шамцу округли сто о реформским процесима у области пољоприврде.
Присутне је у улози домаћина поздравио начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.
„Данашњи округли сто на тему изазова и шанси са којима се суочава област пољопривреде у процесу приступања БиХ Европској унији (ЕУ) наставак је успјешне сарадње општине Шамац са Мисијом ОЕБС-а у БиХ“ - каже Милићевић.

Опширније: Округли сто „Реформски процеси у области пољопривреде“

Одржана X редовна сједница Скупштине општине Шамац (ВИДЕО)

X сједница Скупштине општине Шамац, одржана је у понедјељак са почетком у 09:00 часова.
Сједница је обухватила 12 тачки дневног реда а прије самог приступања расправи услиједило је проглашење мандата одборника Социјалистичке партије, Сање Драгичевић, као и полагање свечане заклетве.

Опширније: Одржана X редовна сједница Скупштине општине Шамац (ВИДЕО)

Основан Савјет за пољопривреду

У Шамцу је основан Савјет за пољопривреду, а за предсједника и потпредсједника Савјета изабрани су Светозар Евђић и Стојан Маринковић.
Потпредсједник Савјета за пољопривреду Стојан Маринковић каже да је Савјет као тијело формиран са циљем да сагледа, предложи и сугерише управи општине како на који начин покушати максимално искористити пољопривредне потенцијале општине Шамац.

Опширније: Основан Савјет за пољопривреду

Изградња терена за одбојку на пијеску у Обудовцу

Врело љетно сунце није сметња ужурбаним радовима на изградњи терена за одбојку на пијеску у Обудовцу.
Пројекат који је одбојкашки клуб „Црвена Звијезда“ Обудовац успјешно кандидовао Одбојкашком савезу БиХ, омогућио је изградњу терена за овај атрактивни спорт.
На простору сада већ спортског комплекса поред школске спортске дворане, у којој своје утакмице играју оба прволигашка обудовачка одбојкашка колектива, ствара се терен који ће допринијети додатној афирмацији одбојке на пијеску, али и одбојке у цјелини у овим крајевима.

Опширније: Изградња терена за одбојку на пијеску у Обудовцу

Почело са радом Одјељење Суда у Шамцу

У Шамцу је данас почело примјењивање Спразума о сарадњи и преузимању обавеза за почетак рада Одјељења суда у Шамцу у оквиру Основног суда у Модричи, а  које су 30. маја потписали Министар правде РС Антон Касиповић и начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.
Данас је први радни дан Одјељења суда у Шамцу које ће радити уторком, сриједом и четврком и омогућити остваривање права грађана општина Шамац, Пелагићево и Доњи Жабар.

Опширније: Почело са радом Одјељење Суда у Шамцу